new-logo

Test: Determinarea formulei chimice a unei substanțe compuse

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Determinarea formulei chimice a unei substanțe se poate face dacă se cunoaște raportul atomic, raportul de masă sau compoziția procentuală a substanței.
2
Valorile raportului atomic sunt de cele mai multe ori indicii din formulele substanțelor chimice respective.
3
Formula chimică a substanței cu raportul atomic H:N:O= 1:1:3 este HNO3
4
Determinarea formulei chimice a unei substanțe din raportul de masă se face folosind numărul atomic al elementelor chimice din substanța respectivă.
5
Poți determina formula chimică a unei substanțe formate din 2 tipuri de atomi, dacă cunoști valoarea compoziției procentuale a unuia dintre ei.
6
Asociază valoarea raportului atomic cu formula chimică a substanței
7
Care este formula chimică a substanței a cărui raport de masă este H:O= 1:16? (AH=1, AO=16)
8
Pentru următorul exercițiu ai nevoie de Tabelul periodic al elementelor. Asociază valoarea raportului de masă cu formula chimică a substanței.
9
Aranjază în ordinea efectuării etapele de determinare a formulei chimice din compoziția procentuală a unei substanțe.
10
Scrie formula substanței a cărei compoziție procentuală este 5,88% H și 94,11% S. (AH=1, AS=32)
11
Pentru următorul exercițiu ai nevoie de Tabelul periodic al elementelor. Se dă compoziția procentuală a unei substanțe: 32, 39% Na, 22,53% S și restul O. Alege răspunsurile corecte referitoare la acestea date.
12
Pentru următorul exercițiu ai nevoie de Tabelul periodic al elementelor. Substanța compusă CaSOx conține 40% O. Care este valoarea lui x?
13
Pentru următorul exercițiu ai nevoie de Tabelul periodic al elementelor. Se dă substanța cu următoarea formulă chimică: FexOy. Determină valorile lui x și y știind că substanța are compoziția procentuală 77,77% Fe și 22,22% O.
14
Pentru următorul exercițiu ai nevoie de Tabelul periodic al elementelor. Despre substanța XaYbZc se cunosc următoarele informații:
  • X- element chimic situat în grupa IA, perioada 4
  • Y- al 6- lea element în sistemul periodic
  • Z- are 6 e^- pe stratul al 2- lea
  • raportul atomic X:Y:Z= 2:1:3
  • Alege datele corecte despre această substanță.
15
Pentru următorul exercițiu ai nevoie de Tabelul periodic al elementelor. Realizează asocierea între calculul chimic și formula chimică a substanței:

Descrierea testului

Acest test corespunde lecției video Determinarea formulei chimice a unei substanțe compuse și este în conformitate cu programa școlară de chimie pentru clasa a VII-a. Acest test conține exerciții tip adevărat/ fals, alegerea răspunsului corect, completarea spațiilor libere, asocierea răspunsului corect, prin care îți propun să îți testezi cunoștințele la chimie, folosind noțiunea de raport atomic, raport de masă și compoziție procentuală în determinarea formulei chimice a unei substanțe.  Succes!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (2)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom