new-logo

Test: Randamentul circuitului electric simplu. Partea I

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Randamenul este utilizat pentru a descrie eficiența energetică a unui sistem
2
Litera grecească miu este utilizată pentru simbolul randamentului
3
Raportul dintre energia consumatorului exterior și energia dată de generator întegului circuit reprezintă randamentul circuitului.
4
Randamentul unei centrale termice moderne este cuprins între 92% și 95%.
5
În motorul Otto aproximativ o pătrime din energia produsă prin arderea benzinei, este utilizată  pentu a fi transformtă în lucru mecanic.
6
Completează cuvintele care lipsesc.
7
Randamentul este o mărime fizică
8
Randamentul
9
Energia electrică furnizată de generator întregului circuit este
10
Energia electrică furnizată de generator întregului circuit este produsul dintre rezistența totală a circuitului exterior, intensitatea curentului electric la pătrat și intervalul de timp.
11
Energia electrică furnizată de generator întregului circuit este produsul dintre tensiunea electromotoare, intensitatea curentului electric la pătrat și intervalul de timp.
12
Un generator de tensiune electromotoare E, rezistență internă r furnizează într-un interval detimp \Delta t\:  energie electrică unui consuator de rezistență R. Prin acesta trece un curent I. Energia totală furnizată de generator a fost
13
Un generator de tensiune electromotoare E=12V, rezistență internă r=1\Omega  furnizează într-un interval detimp \Delta t\:=1\: ora  energie electrică unui consuator de rezistență R=100 \: \Omega.  Energia totală furnizată de generator a fost
14
Un generator de tensiune electromotoare E=12V, rezistență internă r=1\Omega , Care ar trebui să fie rezistenșa unui consumator pentru ca generatorul să-i transfere meximum de putere și care este energia furnizată acestui consumator timp de o oră?
15
Un circuit simplu este format dintr-un  generator și un consumator. Care este randamentul acestui circuit simplu dacă rezistența consumatorului este R=100\Omega , iar rezistența internă a generatorului este r=5\Omega ?

Descrierea testului

Acesta este un test de fizică, clasa a X-a pentru lecția Randamentul circuitului electric simplu. și conține exerciții despre randament, energie utilă, energie consumată, randamentul motorului Otto și Diesel. Testul te va ajuta să înțelegi mai bine aceste noțiuni. Rezolvă și apoi distrează-te. Succes!  

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (0)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom