new-logo

Test: Legea lui Ohm. Probleme

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Prin funcționarea în gol a unei surse electrice se înțelege:
2
Tensiunea de funcționare în gol, notată cu Ug este egală cu tensiunea electromotoare a bateriei E.
3
Scurtcircuitul se produce atunci când la capetele generatorului se leagă un fir cu rezistența foarte mică, care se poate neglija.
4
Scurtcircuitul poate să fie cauza unui incendiu într-o locuință?
5
La scurtcircuit, rezistența exterioară R a unui circuit electric este:
6
Intensitatea curentului de scurtcircuit, notată cu Isc, se poate exprima prin relația:
7
Tensiunea la bornele unei surse cu tensiunea electromotoare E  și rezistența interioară  r, la bornele căreia este conectat un rezistor de rezistență R, se poate exprima prin relația:
8
Un circuit simplu este format dintr-un rezistor cu rezistența electrică R = 19 \Omega conectat la un generator caracterizat de tensiunea electromotoare E = 220 V și rezistența interioară  r = 1 \Omega . Intensitatea curentului electric prin circuit este:
9
Rezistența circuitului exterior al unei surse cu tensiunea electromotoare  E = 1,5 V este R = 1 \Omega. Dacă rezistența interioară a sursei este r = 0,5 \Omega, tensiunea la bornele sursei are valoarea:
10
Un circuit simplu este alimentat de o sursă cu tensiunea electromotoare E = 120 V și rezistența interioară r=50 \Omega. calculează valoarea rezistenței R a rezistorului din circuit știind că tensiunea la bornele sursei este U=118 V.
11
Tensiunea electrică la bornele unei surse care alimentează un circuit electric cu rezistența R = 25 \Omega este U = 4,5 V. tensiunea la bornele aceleiași surse electrice la funcționarea în gol este Ug= 4,77 V. Calculează valoarea rezistenței interioare a sursei electrice.
12
Tensiunea la funcționarea în gol a unui generator cu rezistența interioară r=2,5 \Omega este Ug=250 V, iar tensiunea la borne la funcționarea în sarcină este U = 242 V. Calculează intensitatea curentului prin circuit.
13
Un rezistor cu rezistența electrică R = 20 \Omega este legat la o sursă cu tensiunea electromotoare E = 3 V.  Căderea de tensiune pe rezistor este U = 2 V. Calculează intensitatea curentului de scurtcircuit a sursei.
14
Un element galvanic debitează pe rezistența exterioară R1 = 4 \Omega curentul cu intensitatea I1 = 0,2 A. Dacă rezistența exterioară crește la valoarea R2= 7 \Omega, intensitatea curentului devine I2 = 0,14 A. Calculează intensitatea curentului de scurtcircuit al elementului galvanic.
15
O sursă de tensiune are tensiunea electromotoare E = 4,5 V și intensitatea curentului de scurtcircuit Isc=3,6 A. Calculează tensiunea la bornele sursei \left ( U \right ) și căderea de tensiune interioară a sursei \left ( u \right ), dacă rezistența exterioară are valoarea R = 5 \Omega.

Descrierea testului

Acesta este un test de Fizică pentru clasa a X-a, unde vei învăța să rezolvi probleme în care vei utiliza noțiunile acumulate în lecția  Legea lui Ohm. După rezolvarea testului vei fi capabil să rezolvi orice alt tip de problemă întâlnită în practică, unde se poate aplica legea lui Ohm. Învață, distrează-te și vei avea note excelente la școală!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (0)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom