new-logo

Test: Lucrul mecanic. Еnergia. Aplicații

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Calculează lucrul mecanic motor efectuat de un automobil care dezvoltă puterea P = 50 kW într-un interval de timp \Delta t = 5 s.
2
Un automobil cu masa m = 2,4 t pornește din repaus și după un anumit interval de timp  atinge viteza  v = 36 \frackmh.  Știind că, în tot acest timp, forța motorului efectuează un lucru mecanic  de 148 kJ, calculează lucrul mecanic rezistiv.
3
Motorul unui automobil aflat în mișcare rectilinie și uniformă dezvoltă o putere P = 100 kW. Forța de frecare care acționează este F = 5\cdot 10^3N. Calculează viteza de deplasare a automobilului.
4
Atunci când un vehicul se deplasează cu viteza constantă v = 15 km/h, motorul său dezvoltă o putere P = 15 kW. Calculează forța de rezistență pe care o întâmpină vehiculul.
5
Un camion cu masa  m = 10 t  își mărește viteza de la v1=10 m/s la v2=25 m/s.  Calculează lucrul mecanic efectuat de motorul camionului.
6
Viteza unui corp de masă m = 2 kg este v = 4 m/s. Lucrul mecanic efectuat de forțele care acționează asupra corpului pentru a-i tripla energia cinetică este:
7
Asupra unui corp cu masa m = 10 kg acționează o forță constantă F = 5 N.  Calculează energia cinetică a corpului după un timp t = 2 s  de la începutul mișcării. Rezistența se neglijează.
8
Un automobil cu masa m=1000kg  rulează rectiliniu și uniform cu viteza v = 25 m/s  și frânează la stop suferind o forță de frecare Ff = 10 kN. Calculează distanța de frânare.
9
Un autoturism cu puterea P = 150 kW accelerează pe o șosea orizontală, atingând viteza maximă v = 240 km/h. Coeficientul de frecare dintre anvelope și șosea este \mu =0,1. Considerând accelerația gravitațională g = 10 m/s^2, calculează masa autoturismului.
10
Un corp cu masa de 2 kg este lansat cu viteza inițială de 4 m/s  pe o suprafață orizontală pe care se deplasează cu frecare. Energia cinetică a corpului după ce a parcurs un sfert din distanța până la oprire are valoarea:
11
Un autoturism având masa m=1500 kg și puterea motorului P = 75 kW poate atinge o viteză maximă  vmax = 180 km/h. Considerând accelerația gravitațională g = 10 m/s^^2, calculează fracțiunea f din greutatea autoturismului pe care o reprezintă forța de rezistență la înaintarea autoturismului.
12
Energia cinetică a unui corp, la un moment dat, este egală cu 100 J. Calculează lucrul mecanic total efectuat asupra corpului pentru a-i mări viteza de 4 ori.
13
Pornind fără viteză inițială un mobil se deplasează rectiliniu pe distanța d=100 m. Pe primul și ultimul sfert din distanța parcursă mobilul se mișcă cu aceeași accelerație constantă, iar în rest viteza sa este constantă și egală cu v=10 m/s. Calculează durata totală a deplasării mobilului.
14
Un autoturism circulă cu o viteză v=72 km/h. La apariția unui obstacol începe frânarea, cu un coeficient de frecare între roți și șosea \mu = 0,4. Se consideră valoarea accelerației gravitaționale g= 10 m/s^2. Spațiul parcurs din momentul frânării până la oprire este egal cu:
15
Ce forță constantă de frânare trebuie aplicată unui tanc de masă m = 400 t  care se mișcă cu viteza v = 36 km/h, pentru a-l opri ?

Descrierea testului

Acesta este un test de Fizică pentru clasa a IX-a, în care vei aplica noțiunile învățate despre lucrul mecanic și energia mecanică în  rezolvarea de  probleme practice pe care le întâlnești în viața de zi cu zi. Prin rezolvarea testului vei putea fi capabil sa aplici in orice situație practică noțiunile învățate. Învață, distrează-te și vei avea note excelente la școală!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (0)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom