new-logo

Test: Aruncări, lucrul mecanic al greutății. Aplicații

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Lucrul mecanic efectuat de o forță care formează unghiul \alpha cu deplasarea este
  • L = F\cdot d\cdot cos(\alpha )
2
La aruncarea în sus a unei mingi, greutatea ei efectuează un lucru mecanic negativ.
3
În cazul unui parașutist care coboară spre sol, greutatea efectuează un lucru mecanic pozitiv.
4
În cazul unui halterofil care ține haltera în echilibru deasupra capului greutatea halterei efectuează lucru mecanic.
5
O minge cu masa de 1kg cade liber fără viteză inițială de la înălțimea de 100 m. g = 10 N/kg. Lucrul mecanic al forței de greutate pe distanța de 100 m este.
6
O minge cu masa de 2kg cade liber fără viteză inițială de la înălțimea de 100 m. g = 10 N/kg. Energia cinetică a mingii la înălțimea de 50 m este
7
O piatră cu masa de 0,3 Kg este aruncată pe verticală în jos cu viteza inițială de 5 m/s, într-un puț cu adâncimea de 25m până la suprafața apei. (g=10 N/kg). Viteza pietrei când atinge suprafața apei este:
8
Un proiectil este lansat oblic cu viteza V0 sub unghiul \alpha față de orizontală. Componentele vitezei pe axele Ox și Oy sunt:
9
Un proiectil este lansat  de la înălțimea  h pe orizontală cu viteza V0 .  Componenta vitezei pe axa  Ox  ( V0 ) nu se modifică.
10
Un corp cu masa m  este aruncat sub unghiul \alpha =45^\circ cu viteza  V. Dacă g=10 m/s^2 . Realizează conexiunile corecte.
11
Un corp cu masa m = 0,5 kg este aruncat sub unghiul \alpha = 45^\circ față de orizontală cu viteza inițială  V0 = 100 m/s. Dacă g=10m/s^2. Realizează conexiunile corecte,
12
O minge coboară o scară cu 6 trepte fiecare cu înălțimea de 0,3m. Dacă g=10\fracNm^2 , viteza ei după coborârea ultimei trepte este:
13
O minge este lansată pe un jgheab  din punctul l A ca în figură cu viteza inițială VA = 10 \fracms . Se neglijează frecările cu jgheabul .Dacă mingea se oprește în B atunci înălțimea h este egală cu:
14
Un elev ține o bară în poziție verticală de capătul A ca în desen. Dacă îi dă drumul fără viteză inițială aceasta se rotește și cade ajungând în B. Lungimea ei este de 5m. Se consideră mișcarea fără frecare și g = 10\fracms^2. Viteza  capătului A al halterei în B este:
15
Un corp este lansat cu viteza inițială VA=10\fracms de la sol pe verticală în sus. La ce înălțime viteza devine VB=\fracVA5

Descrierea testului

Acesta este un test de Fizică pentru clasa a IX-a, în care vei aplica noțiunile învățate despre  energia cinetică și lucrul mecanic al forței de greutate  în  rezolvarea de  probleme practice pe care le întâlnești în viața de zi cu zi. Vei  observa în probleme natura conservativă a greutății corpurilor.  Învață, distrează-te și vei avea note excelente la școală!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (0)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom