new-logo

Test: Impulsul mecanic. Teorema variației impulsului mecanic. Aplicații

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Care este unitatea de măsură a impulsului mecanic?
2
Impulsul unui corp este p=12 kg\cdot \fracms,  iar viteza v=3 \fracms.  Calculează masa corpului.
3
Asupra unui corp acționează o forță F=40 N timp de \Delta t = 5 s. Calculează masa corpului dacă variația vitezei este  \Delta v = 4 \fracms.
4
Un corp, pornind din repaus atinge viteza v = 2 \fracms   în  \Delta t = 5 s, sub acțiunea unei forțe F = 80 N. Calculează masa corpului.
5
Produsul F\cdot \Delta t  reprezintă:
6
Impulsul unui corp este p = 3 kg\cdot \fracms,  iar energia cinetică Ec = 4 J.  Calculează masa corpului.
7
Un automobil cu masa m și viteza v se oprește într-un interval de timp \Delta t.În cât timp se va opri un alt automobil cu masa  3m și viteza 2v, dacă forța de frânare este aceeași ?
8
Un corp cu masa m = 10 kg, având viteza inițială v0 = 10 m/s, este frânat cu o forță constantă F = 50 N, pe aceeași direcție cu viteza. Calculează timpul până la oprirea corpului.
9
Pe o șosea rectilinie rulează  cu viteza v = 72 \frackmh o mașină cu masa m = 1000 kg. Conducătorul auto observă un obstacol și frânează în intervalul de timp \Delta t = 10 s. Calculează valoarea forței de frânare.
10
O minge cu masa m = 200 g lovește un perete cu viteaza v = 2 m/s.  Mingea se întoarce pe aceeași direcție, în urma contactului cu peretele, cu o viteză egală în mărime. Dacă durata de contact dintre perete și minge este \Delta t = 1 ms, calculează cu ce forță medie acționează peretele asupra mingiei.
11
O rachetă cu masa m=10^4 kg  pornește din repaus, fiind acționată de o forță constantă F=2\cdot 10^5 N  într-un interval de timp \Delta t = 20 s.. Calculează viteza finală a rachetei.
12
Un punct material cu masa m = 2 kg se mișcă după legea x = 5 - 8\cdot t - 4\cdot t^2.  Calculează impulsul punctului material după 3 s.
13
Asupra unui corp acționează o forță variabilă conform graficului de mai jos. Calculează variația impulsului corpului în cele 10 s.
14
O minge cu masa m=250 g  lovește podeaua perfect elastic cu viteza v = 10 m/s, sub unghiul \alpha = 60^0  față de verticală. Dacă impactul durează \Delta t = 1 ms, calculează forța medie.
15
Asupra unui corp cu masa m=2 kg acționează pe direcția și în sensul mișcării o forță variabilă, ca în figura de mai jos. Dacă viteza inițială este v0= 4 m/s, calculează viteza finală după 5 s.

Descrierea testului

Acesta este un test de Fizică pentru clasa a IX-a, în care vei învăța să rezolvi probleme în care folosești noțiunile însușite în lecția video despre impuls mecanic și teorema de variație a impulsului mecanic. După ce vei parcurge acest test vei fi capabil să rezolvi cu ușurință situațiile practice în care vei întâlni noțiunile învățate. Învață, distrează-te și vei avea note excelente la școală!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (0)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom