new-logo

Test: Intensitatea curentului. Probleme

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Intensitatea curentului electric este o mărime fizică scalară.
2
Intensitatea curentului electric se măsoară în coulombi.
3
Amperul reprezintă unitatea de măsură pentru intensitatea curentului electric.
4
Instrumentul cu ajutorul căruia se măsoară intensitatea curentului electric se numeşte:
5
Intensitatea curentului electric reprezintă mărimea fizică scalară ce exprimă sarcina electrică ce străbate suprafața transversală a unui conductor în unitatea de timp.
6
Relația de definire a intensității curentului electric se bazează pe expresia:
7
Descărcarea unui fulger poate fi aproximată  cu intensitatea unui curent electric foarte mare ce trece printr-un conductor. Ce sarcină electrică transportă un fulger care durează 0,05 s, a cărui intensitate este de 10000 amperi?
8
Ce interval de timp este necesar pentru transportul unei sarcini electrice Q= 1000 C printr-o secțiune transversală a unui conductor, prin care trece un curent I=1 A?
9
Un conductor electric de secțiune S rezistă la un curent electric  maxim de 2 amperi. Ce sarcină străbate secțiunea transversală a conductorului in unitatea de timp?
10
Prin doi conductori diferiți trec doi curenți electrici egali I1=I2 , dar în intervale diferite de timp \Delta t1< \Delta t2 .  În ce relație sunt sarcinile electrice Q1\: si\: Q2 ce străbat conductorii?
11
Reprezentarea grafică a dependenței curentului electric de timp poate fi utilizată pentru calcularea sarcinii electrice ce străbate un conductor. Calculează sarcina electrică prin interpretarea ariei suprafeței reprezentate grafic în figura următoare.
12
Relația de corespondență dintre unitățile de măsură: amper, secundă, coulomb și mărimile fizice: sarcină electrică, intensitate a curentului electric  și timp este următoarea:
13
60 de amperi reprezintă curentul echivalent cu trecerea unei sarcini Q= 3600 C printr-un conductor timp de un minut.
14
Un dispozitiv electronic asigură diminuarea lentă a luminii din cameră pe baza descreșterii liniare a curentului electric, de la 1 amper până la zero, în interval de 12 secunde, conform reprezentării grafice de mai jos. Cu căt s-a micșorat sarcina electrică în acest interval de timp?
15
Prin doi conductori  trec doi curenți electrici diferiți I1= variabil \: si \: I2\: = constant , dar în intervale de timp egale \Delta t1= \Delta t2, așa cum este reprezentat în figura de mai jos. În ce relație sunt sarcinile electrice Q1\: si\: Q2 ce străbat conductorii ?

Descrierea testului

Acesta este un test de fizică pentru clasa a X-a, la tema Intensitatea curentului. Probleme. Noțiunile implicate sunt amper, ampermetru, coulomb, sarcină electrică, grafic intensitate -timp, semnificația fizică a graficului. Testul te ajută să rezolvi mai ușor exerciții și probleme în care intervin aceste noțiuni. Succes!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (2)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom