new-logo

Test: Lucrul mecanic, energia cinetică. Aplicații

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Lucrul mecanic efectuat de o forță F asupra unui corp ce formează unghiul \alpha cu direcția deplasării este dat de formula:
  • L = F\cdot d\cdot cos(\alpha )
2
Lucrul mecanic al forței de frecare dintre roțile unui autovehicul și șosea este:
3
Dacă unghiul \alpha din formula lucrului mecanic
  •   L=F\cdot d\cdot cos\alpha
  • este zero, atunci:
4
Formula energiei cinetice este:
5
Puterea mecanică a unui motor de autovehicul este dată de formula:
6
O navă spațială aflată în mișcare pe orbită în jurul Pământului  acționează motorul rachetă în sens opus deplasării pentru a se întoarce pe Pământ. Ce tip de forță este dezvoltată de motorul rachetei și cum se modifică viteza navei spațiale.
7
Pentru un avion care decolează lucrul mecanic al forței de greutate este negativ.
8
Relația dintre variația energiei cinetice și lucrul mecanic este:
9
Un schior coboară o pantă cu înălțimea de 600 m. Masa schiorului este m = 80 kg, g = 10 N/Kg . Dacă forța de frecare este 0,1 * G (unde G este greutatea) și lungimea pantei este de 2000 m . Calculează lucrul mecanic al forței de greutate și  lucrul mecanic al forței de frecare.
10
O locomotivă dezvoltă o putere de 3,68 MW (megawați). Dacă viteza ei este constantă și are valoarea v = 20 m/s atunci puterea dezvoltată de motorul locomotivei este:
11
Un corp se deplasează pe o suprafață orizontală cu frecare sub acțiunea unei forțe F pe distanța d = 30 m. Dacă lucrul mecanic total  este de 450 J iar lucrul mecanic al forței de frecare  este  de -150 J. Calculează forța F și forța de frecare.
12
Un om cu masa de 70 Kg urcă cu liftul. Fiecare etaj are 2 m și g = 10 N/kg. Care este lucru mecanic total efectuat de greutatea omului dacă acesta urcă 8 etaje și coboară apoi 4 etaje.
13
O barcă cu motor cu puterea motorului de 18000W și masa de 2000 Kg pleacă din repaus în mișcare rectilinie uniform accelerată și atinge viteza de 72 Km/h după timpul de 30 s. Calculează lucrul mecanic motor și lucrul mecanic rezistiv.
14
O bilă este lansată orizontal cu viteza inițială de 5 m/s și parcurge distanța de 10m până la oprire. Forța de frecare este egală cu 2,5N. Calculează masa bilei și lucrul mecanic al forței de frecare.
15
Un vehicul cu masa de 10 Kg  cu viteza inițială de 5 m/s se deplasează uniform accelerat pe o șosea rectilinie. Știind viteza finală de 10 m/s și lucrul mecanic motor  de 500 J. Realizează conexiunea elementelor.

Descrierea testului

Acesta este un test de Fizică pentru clasa a IX-a, în care vei aplica noțiunile învățate despre  energia cinetică și lucrul mecanic în  rezolvarea de  probleme practice pe care le întâlnești în viața de zi cu zi.  Învață, distrează-te și vei avea note excelente la școală!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (0)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom