new-logo

Test: Mișcarea unui corp sub acțiunea mai multor forțe

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Dacă rezultanta tuturor forțelor care acționează asupra unui corp este egală cu zero, corpul se află în echilibru de translație.
2
În cazul în care un corp este în echilibru de translație, el se poate afla fie în repaus, fie în mișcare rectilinie și uniformă.
3
Dacă rezultanta tuturor forțelor care acționează asupra unui corp este diferită de zero, atunci corpul poate avea mișcare uniform-accelerată sau o mișcare uniform-încetinită.
4
În figura următoare este desenată o valiză deasupra căreia este așezată o ladă grea. Lada este prinsă de un perete prin intermediul unui resort elastic. Între suprafețele de contact există frecare. Ce reprezintă forța constantă, \large F, din figură, care deplasează uniform sistemul valiză-ladă ?
5
În desenul din figura alăturată, poți reprezenta forța de frecare, \large Ff, astfel încât să fie orientată pe direcția orizontală, la suprafața de contact dintre valiză și suprafața pe care se află, însă orientată în sens invers forței, \large F.
6
În desenul din figura următoare este reprezentată o valiză deasupra căreia este așezată o ladă grea. Lada este prinsă de un perete prin intermediul unui resort elastic. Între suprafețele de contact există frecare. Forța de frecare, în acest caz, este:
7
În figura următoare sunt reprezentate forțele F și  Ff. În formula forței de frecare, Ff= \mu \cdot N, stabilește răspunsurile corecte cu privire la mărimea fizică notată cu litera N?
8
Răspunde cu un singur cuvânt. Privește cu atenție desenul din figura alăturată și completează cuvintele care lipsesc.
9
Privește cu atenție desenul din figura alăturată. În momentul în care valiza începe să alunece acționează următoarele forțe:
10
Privește, cu atenție, desenul din figura alăturată și completează cuvintele care lipsesc.
11
Sub un ATLAS  cu masa de \large 2kg  se află un penar cu masa de 300g. Răzvan vrea să scoată penarul de sub carte, fără să dea deoparte cartea, așa cum poți observa în desenul alăturat. Știind că între penar și suprafața mesei coeficientul de frecare este \mu =0,2, calculează cu ce forță,  F, trebuie să tragă Răzvan de penar, astfel încât penarul împreună cu cartea să se deplaseze uniform. Ai obținut valoarea:
12
Completează cuvintele care lipsesc.
13
Privește cu atenție desenul din figura alăturată, în care este arătat un atlas prins de un perete cu un elastic, iar sub el se află un penar.Realizează conexiunea dintre criteriile și elementele corespunzătoare.
14
Sub un  ATLAS  cu masa de 2kg  se află un penar cu masa de 300g. Răzvan vrea  să scoată penarul de sub carte, fără să dea deoparte cartea, așa cum poți observa în desenul alăturat. Pentru forța  minimă , F, de care are nevoie Răzvan să miște uniform penarul împreună cu Atlasul, ai obținut valoarea:
15
Sub un ATLAS cu masa de 2kg  se află un penar cu masa de 300g. Răzvan vrea  să scoată penarul de sub carte, fără să dea deoparte cartea, așa cum poți observa în desenul alăturat. Ce valoare are forța F^'   cu care trebuie să tragă de penar știind că alungirea  resortului este 20 cm, constanta elastica are valoarea  15\fracNm iar coeficientul de frecare dintre penar și masă este  \mu =0.2

Descrierea testului

Test de fizică pentru clasa a VII-a, în conformitate cu programa scolară în vigoare şi lecţia video "Mişcarea unui corp sub acţiunea mai multor forţe".  Foarte interesante sunt şi aplicaţiile în care asupra unui corp acţionează mai multe forţe. În acest test vei descoperi şi vei aplica practic cunoştinţele despre echilibrul corpurilor sub acţiunea unui ansamblu de forţe. Rezolvând testul vei învăţa multe, dar te vei şi distra! Succes!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (3)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom