new-logo

Test: Probleme care se rezolvă prin mai mult de două operații

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Orice problemă are un enunț.
2
Ca să poți rezolva o problemă este foarte important să citești problema cu atenție.
3
În enunț vei descoperi datele problemei.
4
Trebuie să înțelegi problema și să extragi datele problemei din enunț, apoi să stabilești legătura între date și întrebare.
5
Pașii de urmat pentru rezolvarea unei probleme sunt:
  • Citești problema.
  • Extragi date din enunț.
  • Stabilești legătura între date și întrebare.
  • Rezolvi problema folosindu-te de indicii.
6
Laura mănâncă într-o lună 16 caise. Banane, un sfert din numărul caiselor, iar portocale jumătate din numărul bananelor. Câte fructe mănâncă în total Laura?
  • Calculează, apoi alege răspunsul corect.
7
La un magazin de jucării s-au adus 8 cutii cu câte 5 ursuleți , 2 cutii cu câte 4 păpuși  și 3 cutii cu câte 6 mașinuțe. Câte jucării s-au adus la magazin în total?
  • Calculează, apoi alege răspunsul corect.
8
Ileana a vopsit ouă pentru Paște. A vopsit 25 roșii, galbene de 5 ori mai puține decât roșii, verzi de 2 ori mai multe decât galbene . Câte ouă a vopsit Ileana?
  • Calculează, apoi alege răspunsul corect.
9
Matei a cumpărat 12 prune, piersici, de 3 ori mai puține și mere cât prunele și piersicile la un loc. Câte mere a cumpărat Matei?
  • Calculează, apoi alege răspunsul corect corespunzător întrebării.
10
Maia a fost ieri la papetărie. Ea a cumpărat 4 caiete care au costat 10 lei, o carte care a costat dublul caietelor, un penar care a costat cât cartea și caietele la un loc. Câți bani a lăsat Maia la papetărie? Dacă a avut o bancnotă de 100 lei, câți bani i-au mai rămas Maiei?
  • Citește problema cu atenție, apoi asociază corespunzător întrebarea cu exercițiul.
11
Mihai a cules 54 de ciuperci. Maria a cules de 6 ori mai puține decât Mihai. Eugen a cules de 3 ori mai multe decât Maria, iar David cu 10 mai puține decât Eugen. Află câte ciuperci a cules fiecare copil.
  • Așează numele copiilor în ordine crescătoare a numărului de  ciuperci cules de fiecare.
12
Lucica a ambalat 48 kg de cireșe în lădițe de câte  6 kg, 40 kg de caise în lădițe de câte 5 kg, 20 kg de căpșuni în lădițe de câte 10 kg și 72 kg de vișine în lădițe de câte 9 kg. Câte lădițe s-au folosit?
13
La spectacolul „Să fii copil, ce bine e!” au participat 60 de părinți, bunici, de 10 ori mai puțini decât părinți, elevi, de 9 ori mai mulți decât bunici , iar profesori dublul bunicilor. Câte persoane au participat la spectacol?
  • Completează cu cifre răspunsurile la întrebări.
14
Bunica a pregătit borcane cu dulceață pentru nepoți.  În prima zi a făcut 36 de borcane cu zmeură, de 6 ori mai puține borcane cu merișoare. A doua zi a mai pregătit borcane cu piersici de 2 ori mai multe decât cele cu merișoare și 17 borcane cu fragi. Câte borcane cu dulceață a pregătit bunica nepoților?
  • Calculează și răspunde întrebărilor cu cifre.
15
Patru copii au participat la un concurs de matematică. Ei au obținut următoarele puncte. Marian a luat de 3 ori câte 8 puncte, Vanesa a obținut cu 15 puncte mai puține decât Marian, Sergiu a obținut de două ori mai multe puncte decât Vanesa, iar Aurel a avut puncte cât Vanessa și Sergiu la un loc.
  • Calculează câte puncte a avut fiecare copil, apoi completează cu ce loc a obținut în concurs fiecare copil.
  • Completează în dreptul numelui cu 1, 2, 3 sau 4.

Descrierea testului

Rezolvă acest test de clasa a II-a, la matematică și explorarea mediului având ca subiect Probleme care se rezolvă prin mai mult de două operații. Vei rezolva probleme cu operațiile matematice învățate: adunare, scădere, împărțire și înmulțire. Problemele te vor învăța să gândești, rapid și creativ în rezolvarea sarcinilor. Hai, rezolvă și vei progresa!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (2)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom