new-logo

Test: Lucrul mecanic. Partea II

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
La coborarea unui corp, lucrul mecanic al forței de greutate este un lucru mecanic motor.
2
Lucrul mecanic al greutății este egal cu produsul dintre masa corpului, accelerația gravitațională și diferența de nivel, adică L = m\cdot g\cdot h.
3
Calculează pe ce distanță poate fi ridicat un corp cu masa de 2 kg, dacă pentru ridicarea lui este nevoie de un lucru mecanic minim de 20 J. Se va considera accelerația gravitațională g = 10 \fracms^2.
4
Forța care contribuie la mișcare produce un lucru mecanic  negativ, iar acesta se numește lucru mecanic motor.
5
Forța care se opune mișcării produce un lucru mecanic negativ, iar acesta se numește lucru mecanic rezistiv.
6
Când urci cu liftul, greutatea ta efectuează un lucru mecanic:
7
Un resort având constanta elastică  k = 50 N\cdot m^-1  este întins cu x = 0,1 m de o forță exterioară. Calculează lucru mecanic produs de forță pentru deformarea resortului?
8
Pentru a întinde un resort cu \Delta l1= 4 mm, trebuie să se efectueze un lucru mecanic L1 = 0,02 J.   Ce lucru mecanic trebuie efectuat pentru a întinde resortul cu \Delta l2= 4 cm ?
9
O carte cu masa de 5 kg este lăsată să cadă liber de la înălțimea h = 2 m față de sol (solul fiind nivelul de referință). Știind că forțele de frecare sunt neglijabile, iar accelerația gravitațională se poate considera g = 10 m/s^2, calculează lucrul mecanic efectuat de forța de greutate. Cum interpretezi valoarea obținută?
10
Asociază corect elementele la criteriile corespunzătoare.
11
Când forța de greutate efectuează un lucru mecanic  negativ?
12
O macara ridică un corp cu masa m=300 kg la înălțimea h= 5m. Calculează lucrul mecanic efectuat de forța de tracțiune,  dacă este ridicat cu viteză constantă. Se va considera g = 10 \fracms^2 .
13
De câte ori lucrul mecanic de alungire a unui resort cu primul sfert din alungirea sa totală este mai mic decât lucrul mecanic efectuat prin alungirea cu ultimul sfert?
14
Atunci când de un resort având constanta elastică k1 se atârnă un corp de masă m se efectuează lucrul mecanic L1. Dacă același corp cu masa m se atârnă de un resort cu constanta elastică k2=n\cdot k1, atunci lucrul mecanic efectuat este L2. Care este valoarea raportului \fracL1L2 ?
15
Calculează lucrul mecanic care trebuie efectuat pentru a ridica în poziție verticală un stâlp care are masa m=300 kg și lungimea l=4m.  Se consideră g=10 m/s^2.

Descrierea testului

Acesta este un test de Fizică pentru clasa a IX-a, în care vei învăța să rezolvi probleme în care calculezi lucrul mecanic al forței de greutate și al forței elastice. Vei observa că lucrul mecanic este pozitiv dacă forța este motoare și negativ dacă forța este rezistivă. Învață, distrează-te și vei avea note excelente la școală!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (2)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom