new-logo

Test: Momentul forței față de un punct. Cuplul de forțe

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Efectul de rotație al forței în jurul unui punct fix este descris de mărimea fizică:
2
Momentul forței este mărimea fizică egală cu produsul vectorial dintre vectorul de poziție al forței față de centrul de rotație și vectorul forță.
3
Alege corect răspunsul care reprezintă modulul momentului forței.
4
Direcția vectorului moment al forței  \vecM  este perpendiculară pe planul format de vectorii  \vecr  și  \vecF.
5
Sensul vectorului moment al forței  \vecM  este dat de regula burghiului drept: rotești burghiul astfel încât să suprapui vectorul  \vecr peste vectorul  \vecF, iar vârful burghiului va da sensul vectorului moment al forței  \vecM .
6
Unitatea de măsură a momentului forței în Sistemul Internațional este:
7
Pe un balansoar, de-o parte și de alta a centrului de rotație, stau 2 copii de mase diferite. Care este condiția ce trebuie îndeplinită, referitor la poziția celor doi copii față de centrul de rotație, astfel încât balansoarul să fie în echilibru?
8
Când forța aplicată pentru a deschide o ușă este maximă? Un singur răspuns este corect.
9
Un cuplu de forțe este:
10
Cuplul a două forțe paralele, egale în modul, de sensuri opuse, aplicate pe suporturi diferite asupra unui aceluiași corp solid, poate genera o mișcare de translație a corpului?
11
Momentul cuplului a două forțe este dat de relația \vecM = \vecr0\times \vecF, unde \vecr0  este vectorul de poziție față de punctul de rotație, iar \vecF este oricare dintre cele două forțe care produc cuplul.
12
Alege din exemplele următoare pe cele care se referă la cuplul de forțe.
13
Pentru a strânge o piuliță, la capătul unei chei lungi de 30 cm se exercită o forță de 20 N. Dacă unghiul forței cu mânerul cheii este de 30^0, calculează cuplul în piuliță?
14
Principala diferență între momentul forței și cuplu de forțe este aceea că, în cazul momentului forței, poate exista sau nu o forță rezultantă ca urmare a forțelor care provoacă efectul de rotație, în timp ce, într-un cuplu de forțe, nu există o forță rezultantă.
15
macara susține ridicat unul din capetele unei bare metalice de masă de m și lungime l, celălalt capăt fiind la sol. Cum depinde forța de tracțiune F a macaralei de unghiul \alpha dintre bară și sol?

Descrierea testului

Acesta este un test de Fizică pentru clasa a IX-a, în care vei învăța despre momentul forței față de un punct și care este efectul produs de această mărime fizică vectorială. Totodată vei înțelege ce este cuplul de forțe și vei fi capabil să identifici situații din natura care te înconjoară unde este prezent acest cuplu al forțelor. Astfel, vei învăța cum poți să rezolvi probleme folosind noțiunile învățate. Învață, distrează-te și vei avea note excelente la școală!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (0)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom