new-logo

Test: Energia mecanică

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Energia cinetică şi energia potenţială sunt forme de energie mecanică?
2
Ce mărime fizică poate pune un corp în mişcare?
3
Lucrul mecanic micşorează energia cinetică a corpului.
4
Este corectă relaţia matematică a variaţiei  energiei cinetice, \Delta Ec\neq L?
5
Dacă un vehicul pleacă de pe loc, energia cinetică iniţială este:
6
Dacă viteza  vehiculului creşte la 72\frackmh, atunci variaţia energiei cinetice este egală cu energia cinetică finală,  Ec\left ( f \right )?
7
Calculează distanţa parcursă de vehicul în 3s pentru a atinge viteza de 72\fracKmh.  Ai obţinut valoarea :
8
Calculează energia cinetică finală a vehiculului, dacă are masa de 1500kg şi se deplasează cu viteza constantă de 72\frackmh. Răspunde cu valoarea corectă exprimată în S.I.
9
Completează spaţiile libere.
10
Calculează lucrul mecanic  efectuat de forţa care acţionează asupra   vehiculului, F= 10kN, pe distanţa de 30m, pentru a atinge viteza constantă de 72\frackmh. Ai obţinut valoarea:
11
Calculează variaţia energiei potenţiale gravitaţionale a unei mingi cu masa de  500g care cade de la înălţimea de 4m, până atinge solul. Aceasta are valoarea:
12
Lucrul mecanic efectuat de greutatea unei mingii în cădere, pentru masa de 0.5 kg a mingii şi înălţimea de la care cade liber este de 4 m. Înlocuieşte numeric şi fă calculele. Rezultatul este:
13
Realizează conexiunea elementelor. Ce se întâmplă cu energia mecanică a mingii, atunci când sare în sus, pe direcţia verticală, după ce a atins solul în cădere? Ce formă de energie îi determină urcarea?
14
Realizează conexiunea elementelor Un fir elastic întins sub acţiunea unei forţe de F= 2N se alungeşte cu  2cm pe direcţia verticală. Calculează: constanta elastică, forţa elastică medie, lucrul mecanic efectuat de forţa elastică, energia potenţială elastică la alungirea maximă.
15
Conexiunea elementelor. Calculează variaţia energiei potenţiale elastice pentru un  fir elastic de constantă elastică egală cu 100\fracNm,  dacă deformarea este de 2cm. Înlocuieşte numeric şi fă calculele. Valoarea obţinută este:

Descrierea testului

Testul de fizică  pentru clasa a VII-a, Energia mecanică,este conform cu programa şcolară şi cu lecţia video. Cu siguranţă îţi doreşti să posezi cât mai multă energie, ca să poţi efectua cât mai multe treburi. Pentru asta trebuie să ştii cum se poate acumula această energie şi ce poţi face cu ea. Acest lucru este valabil pentru orice corp care poate efectua un lucru mecanic. În acest test vei face mai multe aplicaţii pentru a ajunge să intelegi perfect cum stă treaba cu energiile mecanice de orice fel! Rezolvă testul şi te asigur că vei fi cel mai bun la fizică! SPOR!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (0)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom