new-logo

Test: Energia potențială elastică

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Energie potenţială  elastică posedă  toate corpurile.
2
Un corp deformat elastic nu are capacitatea de a efectua lucru mecanic, dar poate înmagazina energie în timpul deformării elastice, pe care o poate elibera, putând pune în mişcare alte corpuri.
3
Energia potenţială elastică depinde de constanta elastică, ce are simbolul  k.
4
Energia potenţială  elastică este invers  proporţională cu pătratul deformării.
5
Trambulina pe care sar copiii, arcul cu săgeţi, praştia, pistolul de jucărie, prăjina cu care sar sportivii la probele de atletism posedă energie potenţială elastică.
6
Relatia matematică a energiei potenţiale elastice  este Epe= k\cdot \Delta l^2
7
Care dintre mărimile fizice se modifică dacă de un resort elastic se agaţă mase de: 10g, 20g,30g ?
8
Calculează valoarea constantei elastice pentru un resort elastic de care se agaţă o masă de  100g, dacă se deformează cu 2cm. Ai obţinut valoarea:
9
Calculează energia potenţială elastică pentru resortul de constantă elastică k= 50\fracNm  pentru o alungire de  10cm. Ai obţinut valoarea :
10
Completează spaţiile libere.
11
Analizează figura de mai jos. Determină lucrul mecanic al forţei  care deformează resortul de la starea sa iniţială până la starea finală. Ai obţinut valoarea:
12
Completează spaţiile libere.
13
Realizează conexiunea elementelor. Lucrul mecanic al forţei elastice în timpul deformării resortului este:
14
Energia potenţială a unui resort elastic în timpul revenirii la forma iniţială este de \large 4J. Ştiind că resortul are constanta elastică de \large 200\fracNm, calculează deformarea elastică a resortului. Scrie: datele problemei, relaţiile matematice, înlocuieşte numeric şi fă calculele. Ai obţinut valoarea:
15
Calculează variaţia energiei potenţiale elastice a unui resort elastic, ştiind că energia potenţială elastică în starea finală este egală cu 25J, iar resortul deformat revine la forma iniţială. Scrie relaţia matematică, înlocuieşte numeric şi fă calculele. Ai obţinut valoarea:

Descrierea testului

În acest test  pentru clasa a VII-a , Energia potenţială elastică vei afla şi vei folosi multe aplicatii despre o altă formă de  energie potenţială în probleme cotidiene. Aproape că nu există domeniu de activitate în care să nu întâlneşti aplicaţii ale energiei potenţiale elastice( de deformaţie elastică). Vei rezolva probleme inedite şi vei aprofunda no ţiunile despre energie.Dacă ţi-am stârnit curiozitatea, să pornim la drum. Mult succes!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (4)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom