new-logo

Test: Energia cinetică. Teorema variației energiei cinetice a punctului material

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Energia cinetică caracterizează mișcarea corpurilor și este egală cu semiprodusul dintre masa corpului și pătratul vitezei sale, respectiv Ec=\fracm\cdot v^22.
2
Ca orice formă de energie mecanică, energia cinetică se măsoară în Joule.
3
Ecuația lui Galilei este dată de formula:
4
Expresia  \fracm\cdot v^22 reprezintă energia cinetică a punctului material care se mișcă cu viteza v  la un moment dat.
5
Expresia \fracm\cdot v0^22  reprezintă energia cinetică inițială a punctului material.
6
Completează cuvintele care lipsesc:
7
Variația energiei cinetice a unui punct material este egală cu lucrul mecanic al tuturor forțelor ce acționează asupra punctului material.
8
Depinde energia cinetică de sistemul de referință în raport cu care se calculează?
9
Un corp cu masa m=4 kg are la un moment dat, în timpul mișcării sale în linie dreaptă, energia cinetică Ec=8J. Calculează viteza corpului la momentul respectiv.
10
Un corp cu masa m= 2 kg are o mișcare rectilinie și uniformă cu viteza v = 4 m/s, pe o distanță d = 100 m . Calculează variația de energie cinetică a corpului pe distanța parcursă.
11
Un corp aflat în repaus față de Pământ are o energie cinetică față de acest sistem de referință.
12
Dacă viteza unui corp este de  k ori mai mare decât viteza altui corp identic, energiile cinetice ale celor două corpuri sunt în raportul:
13
O forță \vecF constantă și egală cu 10 \: N acționează pe direcția de deplasare asupra unui corp cu masa m=600\, g și viteza inițială v0=3 \, m/s. Calculează viteza corpului după ce a parcurs distanța de 10 \, m.
14
O săgeată cu masa m=50 \: g  este lansată, dintr-un arc, cu viteza v0=30 \: m/s pe verticală în sus. Calculează energia cinetică a săgeții după un timp t=2\: s de la lansare.
15
Două mingi  A şi B cu masele egale se află, la un moment dat, la înălțimile  hA = 0 \: m , respectiv  hB = 20 \: m față de sol și au vitezele vA = 20 \: m/s , respectiv  vB = 0 \: m/s . Energia potențială gravitațională se consideră nulă la nivelul solului, iar accelerația gravitațională g = 10\: \fracms^2. Între energiile mecanice totale ale celor două corpuri există relația:

Descrierea testului

Acesta este un test de Fizică pentru clasa a IX-a, în care vei învăța despre energia cinetică a punctului material și cum se poate modifica această mărime fizică sub acțiunea unor forțe. Vei înțelege acele fenomenele fizice care se produc în natură, prin identificarea condițiilor ce trebuie îndeplinite pentru ca energia cinetică a punctului material să se modifice de la o stare la alta în timpul mișcării acestuia. Totodată, vei învăța cum poți să rezolvi probleme folosind noțiunile învățate. Învață, distrează-te și vei avea note excelente la școală!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (4)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom