new-logo

Test: Instrumente de măsură. Ampermetru, voltmetru, ohmmetrul, wattmetrul, multimetrul

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Instrumentele de măsură a mărimilor fizice electrice ajută la măsurarea:
2
De ce se folosesc instrumentele de măsură în circuitele sau rețelele electrice?
3
Valorile parametrilor la care un circuit electric funcționează în condiții de siguranță se numesc valori nominale și se referă la tensiune și intensitate.
4
Ampermetrul se conectează în paralel cu elementul de circuit unde se dorește să se măsoare intensitatea curentului, iar voltmetrul se conectează în serie cu elementul de circuit unde se dorește să se măsoare tensiunea electrică.
5
Ampermetrul este instrumentul care măsoară intensitatea curentului electric într-un circuit electric.
6
Care sunt tipurile de ampermetre cunoscute?
7
Completează cuvintele lipsă:
8
Voltmetrul este utilizat pentru a determina:
9
Ohmmetrul este instrumentul de măsură pentru:
10
Cele mai utilizate instrumente de măsură pentru măsurarea mărimilor fizice electrice sunt: voltmetrele, ampermetrele, ohmmetrele și multimetrele.
11
Completează cuvintele care lipsesc:
12
Multimetrele sunt cele mai folosite instrumente de măsură, deoarece se pot folosi pentru măsurarea mai multor mărimi fizice.
  • Asociază fiecărui criteriu elementul corespunzător
13
Tensiunea electromotoare într-un circuit electric, ce conține un bec cu valoarea nominală a tensiunii electrice de 3 V, are valoarea de 3,5 V. Calculează valoarea tensiunii interioare a sursei.
14
Calculează puterea electrică activă a unui bec dintr-o locuință care are inscripționate valorile nominale de 220 V și 5 A.
15
Tensiunea electromotoare a unei surse de curent, într-un circuit electric al unei locuințe, este de 230 V și alimentează un bec de putere electrică activă de 1 kW.  Știind că intensitatea curentului electric din circuit este de 5 A, calculează tensiunea electrică interioară a sursei.

Descrierea testului

Acesta este un test de Fizică pentru clasa a VIII-a, în care vei face cunoștință cu instrumentele de măsură utilizate în cadrul circuitelor electrice. Vei înțelege cum trebuie să le utilizezi pentru a măsura mărimi fizice precum intensitatea curentului electric, tensiunea electrică și rezistența electrică. Învață, distrează-te și vei avea note excelente la școală!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (0)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom