new-logo

Test: Lucrare practică. Evidențierea procesului de fotosinteză

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Fotosinteza are loc doar în prezența luminii.
2
Procedeul bazat pe evidențierea producerii de oxigen are la bază evidențierea consumului de oxigen de către plantă în procesul de fotosinteză.
3
Procedeul bazat pe evidețierea consumului de dioxid de carbon în fotosinteză scoate în evidență faptul că, în absența dioxidului de carbon, nu se mai produce fotosinteză.
4
Pentru evidențierea producerii de oxigen în fotosinteză s-au folosit experimente în care plante secționate au fost introduse în apă, iar experimentul a fost plasat la lumină, de intensități diferite. Numărul bulelor ne indică intensitatea fotosintezei.
5
În procesul de fotosinteză se produce oxigen.
6
Selectează substanțele folosite de plante în procesul de fotosinteză.
7
Selectează produșii rezultați în urma procesului de fotosinteză.
8
  • Precizează ce se întâmplă cu oxigenul rezultat în urma procesului de fotosinteză. În acest scop, gândește-te la ecuația chimică.
  • Răspunde folosind două cuvinte.
9
Selectează procedeele care au ca scop evidențierea procesului de fotosinteză.
10
  • Precizează numele substanței organice produsă în fotosinteză și pusă în evidență cu ajutorul iodului.
  • Răspunde folosind un singur cuvânt.
11
  • Pentru a pune în evidență faptul că în procesul de fotosinteză se produce oxigen, se introduce în eprubeta folosită ca experiment  un băț de chibrit care prezintă jăratec. Se constată că bățul de chibrit va reîncepe să ardă. Precizează care este factorul care întreține arderea.
  • Răspunde folosind un singur cuvânt.
12
  • Precizează ce se întâmplă cu intensitatea fotosintezei în situația în care se reduce cantitatea de lumină.
  • Răspunde folosind un singur cuvânt.
13
Ordonează etapele necesare evidențierii fotosintezei.
14
Ordonează etapele necesare pentru evidențierea fotosintezei, având la bază procedee de evidențiere a substanțelor organice produse în fotosinteză.
15
  • O metodă pentru evidențierea fotosintezei este cea bazată pe producerea de substanțe organice. Precizează indiciul care ne semnalează faptul că într-o singură frunză a avut loc fotosinteza.
  • Răspunde folosind un singur cuvânt.

Descrierea testului

Acesta este un test de biologie pentru clasa a X-a, disciplina biologie, care verifică cunoștințele din lecția care cuprinde informații despre evidențierea procesului de fotosinteză. Testul verifică noțiunile acumulate despre procesul de fotosinteză, dar și despre procedeele  de evidențiere a acestui proces. Acest test cuprinde diferite tipuri de itemi și te ajută să verifici ce ai reținut din lecție. Rezolvă testul și asigură-te că vei lua o notă bună la școală!

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (6)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom