new-logo

Pentru a afla cum să faci testul, înregistrează-te pe eduboom!

Înregistrează-te Ești înregistrat? Întră în cont »

Întrebările pe care le vei întâlni în test:

1
Circumstanțiala de loc reprezintă realizarea propozițională a circumstanțialului de loc, la nivelul frazei.
2
Circumstanțiala de loc răspunde la întrebările: „Când?”, „De când?”, „Pe unde?”, „Până unde?”, „Încotro?”.
3
Circumstanțialul de loc subliniat în enunțul „Fetele au rămas la bunici.” poate fi realizat propozițional astfel: „Fetele au rămas unde locuiesc bunicii.”.
4
Circumstanțiala de loc stă întotdeauna după regentă.
5
Circumstanțiala de loc se desparte obligatoriu prin virgulă de regentă, dacă în regentă este un adverb corelativ sau o locuțiune corelativă?
6
Circumstanțiala de loc din fraza „Au luat-o la fugă încotro au putut.” are ca termen regent o locuțiune verbală?
7
Asociază circumstanțialele de loc subliniate din prima coloană cu realizările lor propoziționale din a doua coloană.
8
Transcrie în spațiul liber circumstanțiala de loc din fraza „Unde este armonie, copiii cresc frumos și se simt fericiți.”. Rezolvă exercițiul fără să folosești ghilimelele.
9
Fraza „De acolo vor veni rezultatele, de unde te aștepți mai puțin și de unde nu ai avut surprize vreodată.” are următoarea structură:
10
Grupează circumstanțialele de loc din prima coloană cu termenii regenți corespunzători din a doua coloană.
11
  • Scrie în spațiile libere ce părți de vorbire sunt elementele de relație care introduc circumstanțialele de loc din următoarele fraze:
  • Copilul s-a îndreptat către cine întinsese mâinile spre el.
  • Mergea mereu spre oricine i se părea prietenos.
12
Elementul de relație care introduce circumstanțiala de loc din fraza „Pleacă în orice loc pare un rai terestru.” este, ca parte de vorbire, ...
13
Scrie felul propozițiilor din fraza „Au pornit încotro le-a indicat ghidul și au ajuns unde creștea un copac ciudat și unde totul părea desprins dintr-o poveste.”, completând spațiile libere. Scrie fără abrevieri (exemplu: principală, circumstanțială de loc).
14
Scrie, în cifre sau în litere, câte propoziții circumstanțiale de loc există în fraza următoare: „Se vor revedea în orice loc va alege Diana și vor sărbători acest moment emoționant unde vor stabili împreună și unde există un loc de stat la povești.”, precizând și ce părți de vorbire sunt elementele de relație care le introduc.
15
Selectează fraza care conține o propoziție circumstanțială de loc reluată în regentă printr-un adverb corelativ.

Descrierea testului

Acesta este un test de limba română pentru clasa a VIII-a, ce corespunde lecției video cu titlul Circumstanțiala de loc. Testul te va ajuta să îți verifici cunoștințele despre această propoziție subordonată, să o recunoști în cadrul frazei, să știi să o construiești,  să identifici elementele regente și introductive. Lucrează și distrează-te, devenind din ce în ce mai bun! Testul conține diferite tipuri de exerciții, elaborate în conformitate cu programa școlară.

Pentru a comenta acest test, fii parte din eduboom!

Comentarii (8)
Contact cu eduboom
Contact cu eduboom